Проекти

Green Week Project

Green Week Project e един от най-мащабните проекти на Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев. Това е така наречената „зелена инициатива” на клуба. За повече инфорамция можете да посетите страницата на проекта:

Rotamentor

Ротаментор цели да се изгради връзка между ментори и ученици. За едните да се разкрият нови перспективи, а за другите - възможност да споделят вече натрупан опит, знания и умения със своите по-млади приятели. За повече инфорамция можете да посетите страницата на проекта:

Подир книгите по пощата

По случай 24-ти май - Ден на славянската писменост и култура, Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев осъществи проекта “Подир книгите по пощата”.

Всеки участник имаше възможност да изпрати любима българска книга на друг четящ книголюбител и получи друга книга в замяна. Всеки подари и получи по едно произведение.

Изпращачите написаха и кратко пожелание за получателя, а в последствие участниците се свързаха едни с други и обсъдиха защо точно тази книга е специална за този, който я е изпратил. Сигурни сме, че се появиха много нови книжните приятелства и се споделиха нови човешки вселени.

Чисти ръце

От началото на настоящата ротарианска година Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев се зае с разлепянето на стикери, показващи как правилно да си мием ръцете, за да убием микробите най-ефективно.Стикерите могат да бъдат видени в тоалетните на заведения, театри, публични сгради, училища и университети.

Дарение на инвалидни колички и проходилки

Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев взе участие в международния ротариански проект за дарение на инвалидни колички от ротарианци от Франция и България на български болници. Проектът се реализира по инициатива на г-жа Аник Бар, почетен консул на България в Лил и член на Ротари клуб Кроа Васкал (RC Croix Wasquehal). С нейна помощ беше осъществен контакт между РК Бетюн Артоа (RC Béthune Artois), от една страна, който е дарител по проекта и Ротари клуб София-Витоша, заедно с Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, от друга страна, които приеха дарението и го разпределиха между нуждаещите се здравни заведения.

Във Франция инвалидните колички и голяма част от медицинското оборудване трябва да се подменят след определен период от време и съответно повечето артикули са в много добро състояние, запазени и почти нови. Втори живот у нас получиха 35 колички и 35 проходилки.

София в Мащаб

Целта на проекта е повдигане на темата за необходимост от информационна достъпност. Това ще бъде осъществено чрез поставяне на тактилни карти на ключови локации в града. Така ще се подпомогне на групи в неравностойно положение да се ориентират в градската среда. Също така ще направи ориентацията на туристи по-лесна и ще подобри цялостната градска визия.